Thursday, June 19, 2014

kitchen cabinet


Assalamualaikum

sebenarnya dah lama nak publish entry ni..tp xpela duk peram lama2 dlu..pastu terpikir, tengah duk tunggu2 run program matlab ni, better update blog yang bersawang dah ni..huhu

ni adalah kc comei ku yang boleh berlanggar bontot kalo dua orang sekaligus masuk dapur ni..hehe
kc dah siap lama dah bulan 3 lagi tapi sampai sekarang, saya masih lom puas hati ngan susun atur brg2 samada dalam kc or atas table top.

lately baru dapat idea nak letak para kat dinding atas sinki..nak taruk buku masakan dan pasu berserta daun hijau ala ala ikea gitu..pastu nak taruk sticker ala ala tiles...ee tak sabar lak..

dalam gambar2 kat bawah ni(diambil sejurus selepas installer balik), ianya lom siap sepenuhnya sbb ada border kat table top yang lom dipasang oleh orang yang incharge bahagian ni..

nanti saya update new face of my kc okey..;)




 saya sengaja pilih warna yang sama ngan tiles lantai dan dinding 



 insyaAllah if ada rezeki untuk umah ke-2 nanti saya nak buat kc yang table concrit lak..amin




 alhamdulillah dengan barang dapur saya yang tak seberapa banyak, leh jugak sumbat kesemuanya dalam kc ni..;)

mana saya letak peti ais?haaa

peti ais kat belah opposite kc ni..
so dapur jd nampak lg luas daripada sebelum ni..






yang kt tempat oven tu punya la besar lak space dia..sampai sekarang lom ada lagi oven/microwave..huhu
harga kc ni?ermmm sesuai la kot ngan zaman sekarang ni..




3 comments: