Tuesday, April 10, 2012

PeRCuTiaN LaST MiNuTe Di TeLuK KeMaNG



Assalamualaikum..

Entry ni penuh ngan gambar ye..:D

Alkisahnya tengah2 bulan 3 baru ni en.hubby dapat cuti 3 hari + 2 hari cuti hujung minggu..asalnya plan nak balik kampung, tapi entah camne tiba2 lak en.hubby ajak aku pi bercuti ke PD..so, book la hotel di Teluk Kemang. Memang ktorg tak pernah pi TK ni..;)

Sume hotel yang kami nak, fully booked..;(
Ntah nape la ramai lak orang bercuti time tu, padahal cuti sekolah dah habis..mungkin orang ada kursus kat situ kot. Takpe la dah takde rezeki ktorg nak menginap kat hotel2 best.
Mula2 tu dah rasa give up, sebab dah letih kol hotel2.

Selang sehari kemudian, try la kol satu resort ni, Klana Beach Resort. Baru lagi rupanya resort ni. Yang best, ianya macam Islamic view. At last, kami book je la sebab sudah amat letih dok kol2. Kami booking through booking.com. 
Booking tu kena taruk kad kredit sbg confirmation booking hotel tu.



Dalam pukul 10 lebih pagi hari Rabu (28 Mac 2012) kami bertolak dari KL. 


DAY 1


Sesat gak nak mencari Klana Beach Resort ni sebab kedudukan resort ni adalah ke dalam2..dahla signboard ni amat kecil..waduh2..kalo cari kat gps, memang takde la, ye la sebab ianya masih baru.




Makan tengahari dulu di Bangi Kopitiam, dah dekat area TK.




Muka kepenatan.







Dah selesai makan, tengok2 jam, ermmm lambat lagi nak check in ni..:(

so ke pantai la kita, yeayyy!!!



Bergambar la sepuas-puasnya




Dah lama duk menuggu, jemu lak duk bergambar, kedua2 suami isteri dah tak tentu arah dah
asik duk pikir katil dan bilik air je..hikhik




Kedai tak banyak yang bukak..biasa2 je..



















 Dah nak dekat pukul 3 petang, kami terus check in hotel.




Tengok bangunan dia, baru lagi, banyak giler parking.




Masa ktorg sampai, sunyi giler ok. Kat parking pun just 5 buah keter je ada.
Keesokkan hari, parking dah mula penuh.




Masa booking aritu, bilik jenis ni je yang available, so terpaksa la amik..:(
Mujur katil ni boleh dirapatkan..hehe







<^_^>




Perut lapar balik. So after mandi dan solat di hotel, kami pi makan di restoren dekat dengan pantai teluk kemang.
Terkedu dengan papan tanda di kedai makan tu, terus snap..haha..mujur sedap char kuew teaw dia.




Pas makan, en.hubby nak mandi kolam, tapi aku segan lak, sebab kolam kat hotel ni asing untuk laki dan pompuan..takkan la aku nak mandi sorang2 kat sana..hukhuk..so aku tengok je la dia mandi;(








 Dah keboringan tengok en.hubby mandi, aku main2 snap gambar je la..




yeayyy malam tu kuar makan lagi..asik makan je ktorg ni..hehe










DAY 2



Tengahari hari kedua kami di sini, kami makan di Restoren Nasi Kukus Cowboy..best sangat!!!

satu pinggan hanya rm5..


















View dari kolam hotel kami menginap









Malam tu kami makan di satu restoren berdekatan dengan Bangi Kopitiam. Salah satu menu kami order ketam masak masam manis..best gileerrrrr!!!

Teringat lagi sampai sekarang..



DAY 3



Bersiap mau turun breakfast



Dah nak balik baru teringat nak snap gambar di cafe..huhu





cantik




 en.hubby makan banyak..hehe




 Disertakan doa makan dan selepas makan di atas setiap meja. 



***ni je la gambar yang mampu ditepek di sini setelah ditapis2..hehe..***





5 comments:

  1. a'aa mmg cantik, teruja..hehe

    ReplyDelete
  2. baru booking klana beach resort nie for holiday dis weekend, hopefully berbaloi dgn apa yg dibayar. tq for review dis hotel

    ReplyDelete
  3. ooo yeke..selamat bercuti ye;)

    ReplyDelete
  4. sis, brape harga per night?

    ReplyDelete