Monday, January 14, 2013

TeFaL

Assalamualaikum

lama betul rsanya tak up entry baru dlm blog kesayangan ni..huhu
ingatkan awal2 tahun ni mood nk update blog tu jadi rajin, tapi hampehhh..lagi malas ada la..;)

ok la better late than never kan..

kali ni nak citer pasal periuk nasi dan kuali tefal. Ni sume gara2 periuk nasi kami yang lama tu dah rosak, aihhh
walaupun periuk dulu adalah murah yang amat dan tak branded pun, tapi ianya amat berjasa untuk jangkamasa yang agak lama (tak expect pn leh tahan lama)

So, hubby ajak la pi cari periuk yang lebih bagus, Tefal.
Alhamdulillah ianya amat bagus, leh wat bubur nasi dan gak kukus pau..hehe me like sangat2




first time pakai dlu punya la lama duk tggu nasi ni nak masak, rupanya tersalah set button untuk porridge...haha..




lapisan atas periuk nasi, leh wat kukus pau 




Ni pulak kuali tefal..suka gak..if kuali panas, ianya akan bertukar warna merah di tengah kuali tu..menandakan kita dah boleh start menggoreng..ianya bagus untuk kesihatan sebab if kita menggoreng pe2 pun, minyak tak menyerap pun pada makanan tu






***wah macam duta product tefal lak..hehe




No comments:

Post a Comment

Post a Comment